luni, 7 ianuarie 2008


Glitter Graphics - GlitterLive.com


7 motive să creşteţi un animal de casă
Nu de puţine ori s-a demonstrat că animalele au efecte benefice asupra stării de sănătate.
Se cunosc cazuri când câinii au anticipat apariţia unei crize de epilepsie, delfinii au comunicat cu persoane autiste sau caii au ajutat la detensionare şi la refacerea cu uşurinţă a echilibrului psihic. Într-un studiu publicat pe www.webmd.com, cercetătorii susţin că un animal de casă e o adevărată sursă de sănătate.

Să ai un animal de casă poate să te scape de depresie, îţi scade tensiunea arterială, îţi creşte imunitatea şi poate chiar să îţi îmbunătăţească viaţa socială. Iată cum ne influenţează animalele starea de zi cu zi.

1.Copiii care cresc cu un animal în preajmă, pisică sau câine, au un risc mai scăzut de a dezvolta alergii şi astm, decât ceilalţi.

2.Bolnavii de Alzheimer au mult mai puţine crize de anxietate dacă în casa unde locuiesc există un animal.

3. Persoanele care au suferit un atac de cord şi care au un animal trăiesc mai mult decât cei care nu au nici un animal prin preajmă. Privirea unui acvariu de peşti poate să scadă tensiunea arterială, cel puţin temporar.

4. Bolnavii de SIDA beneficiază de avantaje dacă au un câine sau o pisică prin preajmă. Prezenţa unui animăluţ scade considerabil perioadele de depresie. Compania unui animal creşte speranţa de viaţă mai mult decât o soţie, un soţ sau un prieten.

5. Un câine poate fi şi o modalitate de a-ţi face noi relaţii. Discuţiile despre câini sunt ca şi discuţiile despre vreme. Ele ne permit să purtăm conversaţii de început cu persoane pe care încă nu le cunoaştem.

6. Calul poate fi folosit ca un mediator care permite urmărirea unor obiective precise la nivel psihomotor, la nivel psihic, cognitiv şi social.

7. Animalele scot la iveală instinctele materne şi paterne, ne fac să ne simţim în siguranţă şi suntem acceptaţi necondiţionat. În preajma animalelor putem să fim noi înşine.

Sursă: Click
Tu ce părere ai?

Niciun comentariu: