marți, 10 august 2010

Inuman:sansa la viata expira in sapte zile...

Inuman: Sansa la viaţă expiră în şapte zile

*

Satu Mare
Reprezentanţilor Asociaţiei „Free Life“ nu li s-a permis ieri accesul în adăpostul pentru câini

Câinii comunitari prinşi de hingheri sunt eutanasiaţi dacă în termen de 7 zile nu sunt adoptaţi de la adăpostul de lângă localitatea Dara.


Reprezentanţii Asociaţiei de protecţie a animalelor „Free Life“ nu au putut ieri intra în Adăpostul de la Dara. „Am fost sesizaţi de către unul din membri noştri că mai multe cuşti din cadrul Adăpostului pentru câini din Dara s-au golit peste noapte, câinii fiind eutanasiaţi. Am venit să verificăm această sesizare, însă ni se interzice accesul în incinta adăpostului, chiar dacă avem toate actele necesare pentru a face aceste verificări, inclusiv din partea primarului Iuliu Ilyes“, spune Carmen Frăţilă, reprezentant al Asociaţiei „Free Life“. Ea susţine că eutanasierea animalelor sănătoase este ilegală. „Legea nr. 9 din 11 ianuarie 2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 205/2004 privind protectia animalelor spune foarte clar la articolul 7 că este interzisă eutanasierea câinilor, pisicilor şi a altor animale, cu excepţia animalelor cu boli incurabile. Cei care încalcă această lege riscă dosar penal, întocmai cum a fost în cazul bărbatului din Beltiug, care şi-a ucis câinele“, spune Lucreţia Simu din cadrul „Free Life“.

1.000 de câini au fost omorâţi

Iosif Balogh, administratorul adăpostului, spune însă că eutanasiera se face legal. „Legea spune că, dacă nu sunt adoptaţi, în termen de şapte zile, îi eutanasiem, aşa spune legea 155/2001. Legea 205 de protecţie a animalelor se referă la alte animale, nu la câini. Iar asociaţiile acestea cu protecţia animalelor să vină când este program cu publicul“, a declarat Iosif Balogh. „Până şi legea veche, din 2001, spune că eutanasierea se face în prezenţa reprezentanţilor societăţilor de protecţie a animalelor“, spune Lucreţia Simu, de la „Free Life“.

Administratorul adăpostului spune că din octombrie 2009 până acum, peste 1.000 de patrupede au fost eutanasiate. Numai 26 de câini au fost adoptaţi, iar 40 au fost revendicaţi de stăpâni.
http://www.adevarul.ro/locale/satu_mare/Inuman-_Sansa_la_viata_expira_in_sapte_zile_0_313768703.html

Un comentariu:

Butterfly spunea...

Buna, ti-am acordat un premiu pe blogul meu. Sa vii sa il iei.