sâmbătă, 31 iulie 2010

cruzimi la Petrosani

Maidanezii „fac legea” în oraşe pe sute de milioane de lei

Scris in 30 iulie 2010

Autorităţile locale din Petroşani sunt acuzate de reprezentanţii organizaţiilor care se ocupă cu protecţia animalelor şi a mediului că au alocat 300.000 de lei pentru activităţi de ecarisaj, iar banii nu au fost cheltuiţi în acest scop. Cei de la Primărie neagă orice acuzaţie şi susţin că respectă legile în vigoare.
Bani mulţi, rezultate puţine
Reprezentantul Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor şi a Mediului, Virgil Şortan, a declarat, joi, pentru Gazeta Văii Jiului că Primăria Petroşani a alocat 3 miliarde de lei (vechi – n.r.) pentru ecarisaj, însă din această doar 1,5 miliarde de lei (vechi –n.r.) au fost folosite în acest scop. Mai mult, Şortan susţine că maidanezii nu sunt castraţi „decât pe jumătate” şi că după câteva zile de captivitate sunt lăsaţi liberi.
De cealaltă parte, reprezentanţii administraţiei publice neagă suma despre care vorbeşte Virgil Şortan că ar fi fost alocată pentru aceste activităţi.
„Anul este în curs, nu ştiu cât s-a cheltuit încă. În anul 2009, am cheltuit 1,5 miliarde (vechi –n.r.) pentru hrana şi întreţinerea câinilor, plata salariaţilor de la serviciul de ecarisaj şi a medicilor veterinari care se ocupă de câini. Legea nu ne permite să ţinem câinii în adăpost mai mult de 7 zile”, susţine Cornea.

Câini vânaţi în Jieţ?
Pe de altă parte, reprezentantul Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor şi Mediului spune că în zona Jieţului au loc „vânători de maidanezi”.
„Duc câinii în cheile Jieţului şi le dau drumul, apoi organizează vânători cu ei, iar căţeii mai mici sunt aruncaţi în prăpăstii”, mai susţine Virgil Şortan.
Potrivit sursei citate, folosind această practică, 60 de câini ar fi fost împuşcaţi
Viceprimarul neagă şi de această dată acuzele.
„Nici vorbă să ducem câinii pe Jieţ sau să-i aruncăm”, mai spune Cornea.
Totodată Şortan spune că a încercat să sprijine administraţia vizavi de această problemă şi în acest sens a solicitat un spaţiu aflat în curtea fostei unităţi militare, pentru a crea un adăpost câinilor maidanezi. Solicitare ce a fost respinsă.
http://gazetavaii.ro/social/maidanezii-%E2%80%9Efac-legea%E2%80%9D-in-orase-pe-sute-de-milioane-de-lei/#more-28414

Niciun comentariu: