joi, 18 februarie 2010

La Brăila s-a deschis primul abator de cîini din România (III)
Cît costă un dosar penal? Jumătate de milion de euro şi aproape zece mii de cîini omorîţi. Dacă nu aţi atins asemenea performanţe, la revedere, probabil că Justiţia se va atinge de voi. Deci amatorii să se abţină, aici e treabă de profesionişti.

Profesionişti cum sînt cei de la Asociaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului (APAM) „Horez“, din Brăila. Despre care scriem de vreo două numere că au un contract cu Primăria brăileană să se ocupe de cîini. Locul unde APAM „Horez“ se preocupă de obiectul contractului – numit şi loc al faptei – este un ţarc la ţară în care sînt omorîţi cam 2.500 de cîini anual.
Publicitate

Activitate remunerată, desigur, de Primărie, cu cam o sută de mii de euro. Tot anual, pentru că banul este cel mai bun prieten al omului. Cazul a mai fost semnalat, de diferite organizaţii de mediu, dar Justiţia l-a luat pe NUP în braţe, apoi i l-a dat lui Horez, să-l legene şi să-l ţină adormit. Prin august 2009, Federaţia Română pentru Protecţia şi Controlul Animalelor (FRPCA) a sesizat Poliţia Brăila cu privire la măcelul canin performat de APAM „Horez“.

În ciuda dovezilor prezentate, abatorul s-a lipit, în decembrie 2009, de un NUP. După sărbători însă, Georgică Ciuciumiş, prim-procuror la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Brăila, a constatat că plîngerea depusă de FRPCA este întemeiată. Deh, trecuseră sărbătorile, nimeni nu mai voia să vadă sînge. Nici măcar de porc, darămite de cîine. Aşa că Ciuciumiş a dispus ca activitatea Asociaţiei „Horez“ să devină obiect de cercetare al Poliţiei Brăila. Pînă la 1 martie 2010, Poliţia trebuie să ia la verificat actele asociaţiei şi să clarifice contradicţiile dintre numărul de cîini capturaţi, numărul de cîini facturaţi şi numărul de cîini din evidenţele APAM „Horez“, să-i audieze pe angajaţii asociaţiei şi să verifice dacă au fost sau nu respectate prevederile legale la eutanasierea cîinilor. Pentru că, aşa cum zice legea, cîinii nu pot fi eutanasiaţi decît în cazul în care suferă de o boală incurabilă. Noi le putem spune de pe acum poliţiştilor: da, cîinii sufereau de o boală incurabilă. Dar nu e a lor, ci a lui Vasile Horez, „patronul“ APAM. Îi zice „foame de bani, băieţii!“ şi e mortală, mai ales cînd un cîine omorît face 40 de euro.
http://www.catavencu.ro/la_braila_s_a_deschis_primul_abator_de_ciini_din_romania_iii-12656.html

Niciun comentariu: