sâmbătă, 27 februarie 2010

Criminalii din Rm.Valcea


Un membru al Federaţiei Române pentru Protecţia şi Controlul Animalelor spune că patrupedele au fost ucise între anii 2008-2009, dar Primăria neagă aceste afirmaţii.

Câţiva locuitori din imediata vecinătate a Adăpostului de câini fără stăpâni de la Feţeni s-au arătat azi nemulţumiţi de ororile care se întâmplă sub ochii lor. „Aici nu se mai poate trăi. Într-o cameră îi omoară cu o scândură ziua în amiaza mare, iar din cauza scherlălăiturilor nu-mi pot lăsa copilul să iasă din curte. Am văzut cum îi omora, iar în 15 pubele erau câini morţi şi am văzut cum îi încărca în remorcă. Personalul şi poliţia ne ameninţă să stăm în case şi să nu ne intereseze ce se întâmplă. Pe mine m-a chemat, luni (22.02.n.r.) un poliţist Nicula, la sediul Poliţiei să-mi zică să-mi ţin gura şi să nu mă mai apropii de gardul Adăpostului", spune Gheorghiţa Gânjulete. Soţul ei, Gheorghe, afirmă că este o cruzime greu de imaginat ceea ce se întâmplă cu animalele.
taguri

Plângeri penale împotriva Primăriei


Membrii unei asociaţii pentru protecţia animalelor s-au sesizat şi au cerut ajutorul Federaţiei Române pentru Protecţia şi Controlul Animalelor (FRPCA). „Nu este normal ceea ce se întâmplă acolo. Ar trebui să fim lăsaţi să intrăm oricând. Avem informaţi că între 2008-2009 au fost omorâţi peste 2000 de câini, în condiţiile în care legea nu permite eutanasierea lor decât dacă medicul veterinar îi diagnostichează cu o boală incurabilă", a declarat Mircea Şerbănoiu, membru al FRPCA. Singura soluţie pentru ca animalele să nu mai fie omorâte cu cruzime ar fi ca autorităţile să găsescă fonduri pentru sterilizarea patrupedelor. „Noi vom depune două plângeri penale împotriva Primăriei Râmnicului: una pentru infracţiuni economice finanaciare şi alta pentru cruzimi asupra animalelor. Cei de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor nu au dorit să ne pună la dispoziţie Autorizaţia Sanitar - Veterinară a stabilimentului, ceea ce mă face să cred că aceasta nici nu există", a completat Şerbănoiu. Primăria Râmnicului, prin purtătorul de cuvânt Daniel Ionescu afirmă că nu este nimic adevărat din ceea se zvoneşte. „Adăpostul funcţionează în condiţiile impuse de lege. Sâptămânal la Primărie sunt zeci de sesizări din partea râmnicenilor care se plâng că le este teamă de cânii din oraş care nu de puţine ori i-au atacat pe ei sau pe copiii lor".Mirosurile de la groapa de gunoi, un calvar


Locuitorii din Feţeni sunt nemulţumiţi că nu s-au respectat normele privind amenagarea atât a Adăpostului cât şi a gropii de gunoi. Pe lângă scherlălăiturile patrupedelor, mirosurile pestilenţiale din zonă îi fac viaţa localnicilor un adevărat calvar.

80 de mii de lei pentru construirea Adăpostului


Adăpostul pentru câinii fără stăpân din Râmnicu Vâlcea a costat administraţia locală peste 80 de mii de lei, la Feţeni putând fi găzdiţi în jur de 30 - 40 de câini, în condiţiile în care pe străzile din oraş sunt, conform statisticilor întocmite de cei de la primărie, peste 2000 de maidanezi. Conform articolului 7.1 din Legea 9/2008 în România este interzisă eutanasierea câinilor şi a altor animale, cu excepţia celor cu boli incurabile.

Pe site-ul redacţiei ne-au fost trimise poze care dovedesc cum sunt măcelăriţi câini în Adăpostul de la Feţeni şi „stive" de patrupede, fără viaţă, sunt împrăştiate pe zăpadă. Pentru că nu vrem să şocăm cu aceste imagini, am hotărât să nu le dăm publicităţii.
Sursa: http://www.adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/Ramnicu_Valcea-_Angajatii_Adapostului_de_la_Feteni_sunt_acuzati_ca_au_omorat_2000_de_caini_0_215978568.html
citeva din imaginile,greu de privit,le puteti vedea pe acest blog

Niciun comentariu: