joi, 21 ianuarie 2010

Postasul judecatorilor din Petrosani


Tuţi, un căţel abandonat în faţa Judecătoriei Petroşani în urmă cu zece ani, „cumpără“ ziare pe care le duce magistraţilor. Mogâldeaţa duce banii de ziare în dinţi şi, deşi mulţi au încercat, nimeni nu a reuşit să-i fure banii. Paznicii de la tribunal spun că nimeni nu l-a dresat, ci pur şi simplu „a prins gust de presă“.

Maidanezul Tuţi duce în fiecare dimineaţă presa magistraţilor de la Petroşani. Câinele, o mogâldeaţă parcă de jucărie, s-a aciuat pe lângă Judecătoria Petroşani, în urmă cu aproape zece ani, după ce stăpâna lui, o bucătăreasă de la un complex turistic din localitate, nu a mai putut să-l ţină.

Femeia muncea la Complexul Turistic Brădet care s-a închis, iar câinele a ajuns să rătăcească pe străzi până şi-a găsit adăpost la sediul judecătorilor. Jucăuş, patrupedul i-a cucerit imediat pe angajaţii instituţiei şi pe magistraţi, iar aceştia l-au adoptat şi-l îngrijesc de atunci.
Nu a fost dresat

În schimb, Tuţi le întoarce serviciul şi în fiecare dimineaţă le aduce ziarul. Nu de la poarta instituţiei, ci de la chioşcul de ziare aflat la două străzi distanţă. Click the image to open in full size.
„Îşi ia banii în gură şi mergem împreună până la chioşcul de ziare. Înapoi se întoarce şi el cu un ziar, să nu le duc eu toate că poate obosesc. Acesta este serviciul lui şi-l face cu plăcere zi de zi. N-a fost dresat să facă asta, pur şi simplu aşa-i place", spune unul dintre angajaţii Judecătoriei care are mare grijă de câine.

Tuţi este şi un bun paznic şi nimeni n-a avut curaj până acum să smulgă banii din colţii căţelului. „Este foarte rău şi foarte protector. Imediat mârâie şi sare să atace dacă încearcă cineva să-i ia banii sau ziarul din gură", mai spune bărbatul.

Tuţi nu este singurul câine care stârneşte admiraţie. Un alt maidanez din Petroşani a ajuns „vedetă" a staţiunii Parâng, pentru că se plimbă singur cu telescaunul la înălţimi ameţitoare.

http://www.adevarul.ro/locale/hunedoara/Un_maidanez_a_devenit_postasul_judecatorilor_din_Petrosani_0_193780729.html

Niciun comentariu: