luni, 17 ianuarie 2011

conducerea regionala a politiei animalelor

Conducerea regională a Poliţiei Animalelor, pe mâinile lui Cornel Stana

Poliţiştii Animalelor din toată ţara s-au întrunit, vineri, la Slatina pentru a prezenta programul de lucru ce va fi implementat în judeţele în care Inspectoratul General pentru Protecţia Animalelor (IGPPA) îşi desfăşoară activitatea, rezultatele şi planurile pentru perioada următoare, precum şi câteva schimbări în conducerea regională, administrată de acum înainte de Cornel Stana.
de Simona Chirici
simona.chirici@gazetanoua.ro

Cu o echipă formată în proporţie de 80%, Poliţia Animalelor din Olt are, începând din 14 ianuarie, un nou şef, în persoana Graţielei Madan, care îl înlocuieşte pe Cornel Stana, în mâinile căruia au fost lăsate cele şase judeţe din regiunea sud-vest Oltenia.„Am hotărât să lăsăm Oltul în grija tineretului, astfel încât de centrul teritorial Olt se va ocupa Graţiela Madan, la nivelul municipiului Slatina sarcina îi revine lui Adrian Grecu, iar domnul Cornel Stana, care are o experienţă vastă, va gestiona începând de astăzi regiunea sud-vest Oltenia”, a explicat Emilian Prodan, comisar general IGPPA.

Televiziune şi linie teledon pentru a strânge bani pentru animale

Cu toate că legea privind protecţia animalelor nu a fost încă aprobată de Parlament, nicio persoană nefiind condamnată în România pentru rele tratamente aplicate animalelor, reprezentanţii IGPPA speră că 2011 va fi anul în care activitatea le va fi recunoscută şi respectată, iar ei vor putea să pună în aplicare proiecte precum însoţirea echipelor de vânătoare, crearea unor centre de preluare pentru animalele agresate ori înfiinţarea unei televiziuni cu şi despre necuvântătoare.„Rolul nostru nu este de a substitui autorităţile statului, ci de a le completa. Sperăm ca Parlamentul să înţeleagă cât mai repede importanţa acestei instituţii şi să ne sprijine în demersurile noastre de a proteja sufletele nevinovate care au nevoie de noi pentru a le apăra drepturile. În acest sens vom împărţi pliante pentru a ne promova activitatea, ne-am propus să însoţim pe viitor echipele de vânătoare pentru a ne asigura că respectă legea şi să înfiinţăm o linie teledon pentru a strânge bani pentru animale. Considerăm că transparenţa este foarte importantă, de aceea vom pune bazele unei televiziuni în genul Animal Planet, chiar lucrăm în prezent la un nume pentru aceasta”, a adăugat Prodan.


Tot vineri, poliţiştii animalelor au deschis un dispecerat judeţean de preluare a sesizărilor din partea cetăţenilor şi a fost predat autoturismul de serviciu ce va fi folosit în activitatea Poliţiei Animalelor în judeţul Olt.
http://www.gazetanoua.ro/index.php?mod=stiri&id=4302&title=Conducerea-regionala-a-Politiei-Animalelor--pe-mainile-lui-Cornel-Stana--.html

Niciun comentariu: