marți, 12 octombrie 2010

Tratamente gratuite la Buzau

O fundaţie americană tratează şi sterilizează gratuit animalele din municipiul Buzău. Acţiunea este iniţiată de români stabiliţi în SUA şi va fi funcţională pe termen nelimitat. Animalele primesc asistenţă medicală la cabinetul veterinar de pe strada Transilvaniei.

La cabinetul medicului veterinar Valentin Doană, de pe strada Transilvaniei, se fac consultaţii, tratamente, sterilizări, deparazitări interne şi externe şi vaccinuri gratuite pentru orice animal al cărui stăpân nu are bani pentru aşa ceva. Proiectul va fi funcţional pe o perioadă nedeterminată, iar buzoienii care doresc să se alăture o pot face, direcţionând impozitul pe venit către organizaţie.

Pe lângă acest proiect, iubitorii de animale pot castra sau steriliza animalele în perioada 25-28 octombrie, când vor veni la Buzău voluntari americani. Aceştia se vor ocupa de câinii din Monteoru, pe 25 octombrie, după care în perioada 26-28 octombrie vor putea fi găsiţi la Miocrogarnizoana de Paraşutişti din parcul Crâng, unde va fi amenajat un loc special, în care vor fi trataţi şi sterilizaţi câinii fără stăpân.

Iniţiatori: români din America

Acţiunea a fost iniţiată de câţiva români plecaţi cu mulţi ani în urmă în străinătate şi care acum îşi dedică sufletul, timpul şi banii în special câinilor fără stăpân din România.

Sufletul acţiunii este Cristina Peterson, plecată din ţară de aproape zece ani. Întotdeauna a iubit animalele dar pasiunea s-a amplificat după ce s-a stabilit în Statele Unite, când a lucrat ca voluntar la un adăpost de animale. Mai întâi a adoptat trei câini şi patru pisici, apoi a încercat să facă ceva şi pentru animalele fără stăpân. Atunci s-a hotărât să pună bazele unei fundaţii, “Lucky Angel Animal Rescue”, care are ca scop promovarea drepturilor animalelelor. Americanca de origine română a început să investească bani în salvarea patrupedelor din toată lumea, dar în special din ţara sa natală.

“Încă din momentul plecării mele din ţară câinii comunitari erau o problemă şi am decis să fac ceva pentru ei. Nu este normal ca animalele, de orice fel, să sufere din cauza indiferenţei oamenilor. Am demarat acest proiect pentru a sensibiliza şi a veni în ajutorul oamenilor care vor să dea o şansă necuvântătoarelor”, ne-a declarat Cristina Peterson, preşedintele fundaţiei “Lucky Angel Animal Rescue”.
taguri


În acest proiect, asociaţiei americane i s-a alăturat şi Organizaţia Sf. Francisc D`assini SUA România şi împreună luptă pentru dreptul la viaţă al animalelor.
sursa: http://www.adevarul.ro/locale/buzau/Tratament_gratuit_pentru_animale_0_350365054.html

Niciun comentariu: