marți, 12 octombrie 2010

Tratamente gratuite la Buzau

O fundaţie americană tratează şi sterilizează gratuit animalele din municipiul Buzău. Acţiunea este iniţiată de români stabiliţi în SUA şi va fi funcţională pe termen nelimitat. Animalele primesc asistenţă medicală la cabinetul veterinar de pe strada Transilvaniei.

La cabinetul medicului veterinar Valentin Doană, de pe strada Transilvaniei, se fac consultaţii, tratamente, sterilizări, deparazitări interne şi externe şi vaccinuri gratuite pentru orice animal al cărui stăpân nu are bani pentru aşa ceva. Proiectul va fi funcţional pe o perioadă nedeterminată, iar buzoienii care doresc să se alăture o pot face, direcţionând impozitul pe venit către organizaţie.

Pe lângă acest proiect, iubitorii de animale pot castra sau steriliza animalele în perioada 25-28 octombrie, când vor veni la Buzău voluntari americani. Aceştia se vor ocupa de câinii din Monteoru, pe 25 octombrie, după care în perioada 26-28 octombrie vor putea fi găsiţi la Miocrogarnizoana de Paraşutişti din parcul Crâng, unde va fi amenajat un loc special, în care vor fi trataţi şi sterilizaţi câinii fără stăpân.

Iniţiatori: români din America

Acţiunea a fost iniţiată de câţiva români plecaţi cu mulţi ani în urmă în străinătate şi care acum îşi dedică sufletul, timpul şi banii în special câinilor fără stăpân din România.

Sufletul acţiunii este Cristina Peterson, plecată din ţară de aproape zece ani. Întotdeauna a iubit animalele dar pasiunea s-a amplificat după ce s-a stabilit în Statele Unite, când a lucrat ca voluntar la un adăpost de animale. Mai întâi a adoptat trei câini şi patru pisici, apoi a încercat să facă ceva şi pentru animalele fără stăpân. Atunci s-a hotărât să pună bazele unei fundaţii, “Lucky Angel Animal Rescue”, care are ca scop promovarea drepturilor animalelelor. Americanca de origine română a început să investească bani în salvarea patrupedelor din toată lumea, dar în special din ţara sa natală.

“Încă din momentul plecării mele din ţară câinii comunitari erau o problemă şi am decis să fac ceva pentru ei. Nu este normal ca animalele, de orice fel, să sufere din cauza indiferenţei oamenilor. Am demarat acest proiect pentru a sensibiliza şi a veni în ajutorul oamenilor care vor să dea o şansă necuvântătoarelor”, ne-a declarat Cristina Peterson, preşedintele fundaţiei “Lucky Angel Animal Rescue”.
taguri


În acest proiect, asociaţiei americane i s-a alăturat şi Organizaţia Sf. Francisc D`assini SUA România şi împreună luptă pentru dreptul la viaţă al animalelor.
sursa: http://www.adevarul.ro/locale/buzau/Tratament_gratuit_pentru_animale_0_350365054.html

joi, 7 octombrie 2010

ajutor pentru cainii infometati in adapostul din Oradea

În prag de iarnă, cei 400 de patrupezi abandonaţi şi fără stăpân de la adăpostul SOS Dogs sunt sortiţi unui trai de neimaginat. Un an întreg, cu toate semnalele de alarmă trase cu privire la condiţiile acestora de cazare, lucrurile nu s-au îmbunătăţit. Din contră, numărul câinilor abandonaţi s-a mărit substanţial, iar spaţiile de cazare se degradează cu fiecare lună. Mirosurile pestilenţiale, noroiul, lipsa cuştilor şi a altor dotări minime fac ca viaţa animalelor de aici să fie departe de ceea ce se poate numi o viaţă decentă. Responsabilităţile care ar trebui împărţite între administratorii adăpostului şi municipalitatea orădeană sunt pasate de la unii la alţii, victimele acestei indiferenţe fiind cele 400 de suflete.



Adăpostul pentru câini, proiectat pentru cazarea a 200 de patrupede, a ajuns să adăpostească peste 400 de suflete. În această vară, administratorii centrului s-au confruntat cu un val uriaş de abandonuri. Pe de o parte, se invocă criza economică, dar în acelaşi timp îngrijitorii reclamă un "abandon organizat" al unor câini marcaţi de alte administraţii din judeţ. În această situaţie, spaţiul de 15.000 mp este insuficient. Însă dincolo de aceste aspecte, imaginea dezolantă a condiţiilor din adăpost este o problemă care nu a putut fi înlăturată, din contră, s-a accentuat. La începutul anului, la ieşirea din iarnă, promisiunile de revigorare a spaţiilor de cazare a fost un prim obiectiv asumat atât de cei de la adăpost, cât şi de Primăria Oradea. Din păcate, lunile s-au scurs, iar acum ne pregătim pentru o nouă iarnă, cel puţin la fel de friguroasă ca şi cea care a trecut. Condiţiile de aici sunt, însă, la fel de deplorabile: cuştile sunt insuficiente, noroiul din ţarcuri este omniprezent, animalele sunt murdare, nu există locuri amenajate pentru hrană, animalele fiind nevoite să mănânce hrana amestecată cu noroi. Mirosul de la ţarcuri face imposibilă apropierea oricărei persoane interesate de adopţie. În lipsa unor cuşti, bolurile cu mâncare sunt transformate în locuri de culcuş. Ţarcurile sunt suprapopulate, iar gardurile deteriorate, în timp ce împrejmuirile şubrede fac ca vântul să fie şi mai pătrunzător. "Adăpostul este suprapopulat, de aceea este aşa de greu de administrat. Este loc de mai bine. Condiţii ar fi, dacă am avea 200 de căini", a declarat Carol Lazăr, directorul Fundaţiei pentru Protecţia Câinilor Comunitari. În opinia sa, vina pentru că, un an întreg, condiţiile de cazare nu s-au îmbunătăţit, ar reveni Primăriei, care, în acest an, nu a alocat niciun leu. "Până în acest an primeam de la Primăriei câte 50.000 lei, bani care se întorceau înapoi cu titlu de taxe. Sponsorul nostru ar avea măcar pretenţia ca administraţia locală să plătească curentul electric", a mai adăugat Carol Lazăr.

Pe de altă parte, reprezentanţii municipalităţii se arată nemulţumiţi de modul în care a fost administrat acest adăpost. Acesta a fost unul dintre motive pentru care, în acest an, nu au mai decontat niciun leu administratorilor pentru facturile prezentate şi au decis ca suma prevăzută în bugetul local să fie cheltuită pentru construcţia de cuşti, adăposturi, împrejmuiri şi alte necesităţi. "În urma constatărilor Direcţiei Tehnice, se impune o serie de categorii de lucrări cu caracter de urgenţă. În primul rând, dorim să executăm 30 de cuşti cu patru locuri. De asemenea, dorim să construim 20 de umbrare cu o funcţiune dublă, închise pentru timp de iarnă şi deschise pentru sezonul estival", a declarat Diana Birău, şef serviciu, Direcţia Juridică din cadrul PMO. Proiectul e binevenit, însă şansele ca această iarnă să îi găsească pe căţeluşi la adăpost scad cu fiecare zi.

Persoanele interesate să vină în sprijinul acestei acţiuni sau să adopte un căţel o pot face sunând la numerele de telefon ale fundaţiei: 0359/407.110 sau 0733/071.883.

Sursa;http://www.crisana.ro/stiri/eveniment-14/primaria-arunca-pisica-in-curtea-sos-dogs-la-adapostul-cainilor-comunitari-se-cam-miauna-d