sâmbătă, 27 februarie 2010
Braila:cruzimi datorate presei
In urma unor articole in care presa locala a cerut hingherilor infractori sa stringa cainii ca ar musca,in zona catedralei au fost otraviti de citeva zile in mod repetat caini,inclusiv pui,cu o otrava care pare a fi furadan.In acea zona e si o scoala,iar copii au fost pusi in pericol prin folosirea acestei substante.Mai mult decit atit,desi primarul a promis ca va cere hingherilor sa stringa numai caini care musca,acestia au inceput sa stringa la gramada caini,inclusiv sterilizati,iar de la 1 martie vor incepe sa stringa iar,desi au activitatea suspendata de dsv datorita neregulilor de la asa zisul adapost.Cei care ingrijesc cainii de la blocuri se tem sa nu aiba ca martisor caini morti,dupa modelul basescian...pentru brailenii care afla asemenea cazuri va rog sunati la 112,politia are obligatia sa vina sa constate aceste abuzuri.
Update:luni,1 martie,am aflat ca alti caini otraviti se afla la iesirea din oras,am fost in zona libera si am fotografiat alte imagini de cosmar.Pe una din poze se vede deasupra unui caine o sfera transparenta,care nu e praf,probabil sufletul lui nu-si va gasi linistea decit atunci cind vor fi prinsi cei care l-au ucis.
Criminalii din Rm.Valcea
Un membru al Federaţiei Române pentru Protecţia şi Controlul Animalelor spune că patrupedele au fost ucise între anii 2008-2009, dar Primăria neagă aceste afirmaţii.
Câţiva locuitori din imediata vecinătate a Adăpostului de câini fără stăpâni de la Feţeni s-au arătat azi nemulţumiţi de ororile care se întâmplă sub ochii lor. „Aici nu se mai poate trăi. Într-o cameră îi omoară cu o scândură ziua în amiaza mare, iar din cauza scherlălăiturilor nu-mi pot lăsa copilul să iasă din curte. Am văzut cum îi omora, iar în 15 pubele erau câini morţi şi am văzut cum îi încărca în remorcă. Personalul şi poliţia ne ameninţă să stăm în case şi să nu ne intereseze ce se întâmplă. Pe mine m-a chemat, luni (22.02.n.r.) un poliţist Nicula, la sediul Poliţiei să-mi zică să-mi ţin gura şi să nu mă mai apropii de gardul Adăpostului", spune Gheorghiţa Gânjulete. Soţul ei, Gheorghe, afirmă că este o cruzime greu de imaginat ceea ce se întâmplă cu animalele.
taguri
Plângeri penale împotriva Primăriei
Membrii unei asociaţii pentru protecţia animalelor s-au sesizat şi au cerut ajutorul Federaţiei Române pentru Protecţia şi Controlul Animalelor (FRPCA). „Nu este normal ceea ce se întâmplă acolo. Ar trebui să fim lăsaţi să intrăm oricând. Avem informaţi că între 2008-2009 au fost omorâţi peste 2000 de câini, în condiţiile în care legea nu permite eutanasierea lor decât dacă medicul veterinar îi diagnostichează cu o boală incurabilă", a declarat Mircea Şerbănoiu, membru al FRPCA. Singura soluţie pentru ca animalele să nu mai fie omorâte cu cruzime ar fi ca autorităţile să găsescă fonduri pentru sterilizarea patrupedelor. „Noi vom depune două plângeri penale împotriva Primăriei Râmnicului: una pentru infracţiuni economice finanaciare şi alta pentru cruzimi asupra animalelor. Cei de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor nu au dorit să ne pună la dispoziţie Autorizaţia Sanitar - Veterinară a stabilimentului, ceea ce mă face să cred că aceasta nici nu există", a completat Şerbănoiu. Primăria Râmnicului, prin purtătorul de cuvânt Daniel Ionescu afirmă că nu este nimic adevărat din ceea se zvoneşte. „Adăpostul funcţionează în condiţiile impuse de lege. Sâptămânal la Primărie sunt zeci de sesizări din partea râmnicenilor care se plâng că le este teamă de cânii din oraş care nu de puţine ori i-au atacat pe ei sau pe copiii lor".
Mirosurile de la groapa de gunoi, un calvar
Locuitorii din Feţeni sunt nemulţumiţi că nu s-au respectat normele privind amenagarea atât a Adăpostului cât şi a gropii de gunoi. Pe lângă scherlălăiturile patrupedelor, mirosurile pestilenţiale din zonă îi fac viaţa localnicilor un adevărat calvar.
80 de mii de lei pentru construirea Adăpostului
Adăpostul pentru câinii fără stăpân din Râmnicu Vâlcea a costat administraţia locală peste 80 de mii de lei, la Feţeni putând fi găzdiţi în jur de 30 - 40 de câini, în condiţiile în care pe străzile din oraş sunt, conform statisticilor întocmite de cei de la primărie, peste 2000 de maidanezi. Conform articolului 7.1 din Legea 9/2008 în România este interzisă eutanasierea câinilor şi a altor animale, cu excepţia celor cu boli incurabile.
Pe site-ul redacţiei ne-au fost trimise poze care dovedesc cum sunt măcelăriţi câini în Adăpostul de la Feţeni şi „stive" de patrupede, fără viaţă, sunt împrăştiate pe zăpadă. Pentru că nu vrem să şocăm cu aceste imagini, am hotărât să nu le dăm publicităţii.
Sursa: http://www.adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/Ramnicu_Valcea-_Angajatii_Adapostului_de_la_Feteni_sunt_acuzati_ca_au_omorat_2000_de_caini_0_215978568.html
citeva din imaginile,greu de privit,le puteti vedea pe acest blog
joi, 18 februarie 2010
La Brăila s-a deschis primul abator de cîini din România (III)
Cît costă un dosar penal? Jumătate de milion de euro şi aproape zece mii de cîini omorîţi. Dacă nu aţi atins asemenea performanţe, la revedere, probabil că Justiţia se va atinge de voi. Deci amatorii să se abţină, aici e treabă de profesionişti.
Profesionişti cum sînt cei de la Asociaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului (APAM) „Horez“, din Brăila. Despre care scriem de vreo două numere că au un contract cu Primăria brăileană să se ocupe de cîini. Locul unde APAM „Horez“ se preocupă de obiectul contractului – numit şi loc al faptei – este un ţarc la ţară în care sînt omorîţi cam 2.500 de cîini anual.
Publicitate
Activitate remunerată, desigur, de Primărie, cu cam o sută de mii de euro. Tot anual, pentru că banul este cel mai bun prieten al omului. Cazul a mai fost semnalat, de diferite organizaţii de mediu, dar Justiţia l-a luat pe NUP în braţe, apoi i l-a dat lui Horez, să-l legene şi să-l ţină adormit. Prin august 2009, Federaţia Română pentru Protecţia şi Controlul Animalelor (FRPCA) a sesizat Poliţia Brăila cu privire la măcelul canin performat de APAM „Horez“.
În ciuda dovezilor prezentate, abatorul s-a lipit, în decembrie 2009, de un NUP. După sărbători însă, Georgică Ciuciumiş, prim-procuror la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Brăila, a constatat că plîngerea depusă de FRPCA este întemeiată. Deh, trecuseră sărbătorile, nimeni nu mai voia să vadă sînge. Nici măcar de porc, darămite de cîine. Aşa că Ciuciumiş a dispus ca activitatea Asociaţiei „Horez“ să devină obiect de cercetare al Poliţiei Brăila. Pînă la 1 martie 2010, Poliţia trebuie să ia la verificat actele asociaţiei şi să clarifice contradicţiile dintre numărul de cîini capturaţi, numărul de cîini facturaţi şi numărul de cîini din evidenţele APAM „Horez“, să-i audieze pe angajaţii asociaţiei şi să verifice dacă au fost sau nu respectate prevederile legale la eutanasierea cîinilor. Pentru că, aşa cum zice legea, cîinii nu pot fi eutanasiaţi decît în cazul în care suferă de o boală incurabilă. Noi le putem spune de pe acum poliţiştilor: da, cîinii sufereau de o boală incurabilă. Dar nu e a lor, ci a lui Vasile Horez, „patronul“ APAM. Îi zice „foame de bani, băieţii!“ şi e mortală, mai ales cînd un cîine omorît face 40 de euro.
http://www.catavencu.ro/la_braila_s_a_deschis_primul_abator_de_ciini_din_romania_iii-12656.html
Abonați-vă la:
Postări (Atom)