marți, 4 martie 2008

Printul Charles nu vrea "tortura la conserva"

http://www.agenda.ro/news/news/1845/nu-vrea-tortura-la-conserva.html
erva.html
Nu vrea "tortura la conserva"!

Printul Charles, primul in ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, risca sa starneasca mania francezilor, dupa ce a ordonat eliminarea din meniul regal a unei delicatese frantuzesti, foie gras, informeaza telegraph.co. uk..
Printul de Wales a ordonat tuturor maestrilor bucatari de la resedintele regale sa nu mai serveasca la masa acest fel de mancare. De asemenea, printul urmeaza sa decida daca va mai folosi serviciile unei companii de lactate, House of Cheese din Tetbury, Gloucestershire, furnizor regal, pentru ca a aflat ca aceasta vindea foie gras.
Delicatesa este descrisa drept "tortura la conserva" de catre asociatiile de protectie a drepturilor animalelor, pentru ca este produsa prin hranirea fortata a ratelor sau gastelor, pana cand ficatul acestora se mareste foarte mult.
Justin Kerswell, de la Vegetarians International Voice for Animals, care a dus campanii impotriva consumului de foie gras, a spus ca decizia a venit destul de tarziu, dar ca este binevenita. "Foie gras este vazut ca un fel de mancare foarte simandicos, iar mostenitorul tronului este, probabil, cea mai simandicoasa persoana din Marea Britanie, deci interdictia constituie o veste buna", a spus acesta.
Saptamana trecuta, unul din restaurantele de top din Marea Britanie, Midsummer House din Cambridge (doua stele in ghidul Michelin), a decis sa elimine din meniu foie gras, dupa ce a fost subiectul unei "inspaimantatoare" campanii de amenintari si vandalisme initiate de Animal Liberation Front.Restaurantul servea delicatesa inca de la deschidere, in urma cu 10 ani.
Nici un mare distribuitor cu amanuntul din Marea Britanie nu vinde foie gras, cu exceptia companiilor Selfridges si Harrods. Este interzisa producerea de foie gras in aceasta tara.

Niciun comentariu: