sâmbătă, 22 decembrie 2007

Antena 3 - Maimuţele fac adunări la fel de bine ca oamenii

Antena 3 - Maimuţele fac adunări la fel de bine ca oamenii: "MAIMUŢELE FAC ADUNĂRI LA FEL DE BINE CA OAMENII

Maimuţele se descurcă la fel de bine ca studenţii când este vorba de operaţia de adunare. Potrivit cercetătorilor americani, studii precedente au demonstrat deja că oamenii şi animalele au capacitatea de a reprezenta şi compara mental numere. Astfel, animalele, tinere sau adulte, pot să facă diferenţa între patru şi opt obiecte. Însă, nu se dovedise că animalele pot să efectueze un calcul mental, au afirmat cercetători de la Duke University, la originea acestui studiu.

„Ştim că animalele pot să recunoască diferite cantităţi, însă era mai puţin evident dacă sunt capabile să efectueze operaţii aritmetice, precum adunarea. Studiul nostru demonstrează că sunt capabile de acest lucru”, a afirmat Jessica Cantlon, unul dintre autorii cercetării publicate în revista americană PLoS Biology.

Elizabeth Brannon, co-autor al studiului, şi Cantlon au utilizat macaci plasaţi în faţa unui calculator cu ecran tactil care prezenta un diferit număr de puncte. La un moment dat, acestea dispăreau de pe ecran pentru a lăsa loc unui nou număr de puncte.

Niciun comentariu: