vineri, 10 aprilie 2015
Masacrul mieilor de Paşti – Tradiţie păgână pentru “sărbătorirea” Învierii Domnului
Este incredibil şi inadmisibil că cele mai sfinte zile ale creştinătăţii, Crăciunul şi Paştele, adică Naşterea şi Învierea Domnului, aducătoare de Viaţă,sunt “celebrate” prin moarte, ucidere.
Oamenii aleargă în această perioadă cu disperare şi frenezie să taie animalele din curte, de laţară ori să le achiziţioneze gata omorâte şi tranşate de alţii.
Este la fel de inadmisibil că preoţii, în marea lor majoritate, nu corecteazăaceste tradiţii păgâne şi anticreştine, lipsite de moralitate şi compasiune -calităţi care sunt, de altfel, promovate atât în creştinism cât şi în biserică.
Este cât se poate de evident că “Să nu ucizi” nu este o poruncă care se referănumai la a nu ucide oameni, însă şi această evidenţă este ocolită, cu bună ştiinţă, de majoritatea slujitorilor bisericii, adică cei ce ar trebui săreprezinte glasul lui Dumnezeu pe Pământ. Inerţia preoţilor în faţa acestor masacre ar fi explicabilă prin faptul că sunt la fel de dominaţi de poftele stomacului pe care le pun înaintea oricărei reguli creştine şi morale. Însă nu este un fapt acceptabil având în vedere că societatea caută să se sprijine pe un model corect, demn şi real creştin şi pe care în general îl caută în slujitorii Bisericii.
Mielul, o reprezentare imaculată a copilăriei, vieţii, veseliei, fericirii, purităţii, simte cu toată fiinţa lui că i se va lua viaţa, plânge şi se aşeazăîn genunchi, ca un ultim strigăt de disperare pentru a-i fi lăsată. Viaţa -pentru care omul nu poate decide. Nimeni nu a dat omului acest drept.
Papa Francisc a declarat:“Uciderea mielului de Paşte nu are nici o baza în tradiţia creştină, ci mai degrabă îşi are rădăcinile în Vechiul Testament. Este un ritual sângeros, în contradicţie puternică cu conceptul Învierii, care aduce cu sine reînnoirea de credinţă şi speranţa. Este un ritual ce nu este necesar într-o societate căa noastră, deja cufundată în violenţă şi moarte, care serveşte doar pentru a satisface interesele industriei alimentare."
Îndemnăm oamenii să adopte o conduită în acord cu principiile de morală, să conştientizeze acest act barbar, să conştientizeze că fiinţele nu sunt “produse de consum” şi că noi avem un infinit de alternative.
Carmen ARSENE
Abonați-vă la:
Postări (Atom)