marți, 8 ianuarie 2008

Prietenii ei,animalele


http://www.evz.ro/article.php?artid=336159
Rose tine adevaratele cuvantari in fata necuvantatoarelor

Prietenii mei animalele
5 Ianuarie 2008
Stela Spataru

La varsta de patru ani, nu a spus niciodata mama sau tata.


Nu le poate spune parintilor nici daca ii este foame ori se simte rau, corzile sale vocale fiind vatamate de o problema genetica extrem de rara. Singurele creaturi in fata carora Rose Willcocks iese din mutenie sunt animalele, vacile si caii de la ferma unde parintii sai au dus-o pentru un tratament alternativ.

Originara din Bishop’s Stortford, comitatul britanic Hertfordshire, micuta Rose este atinsa de un defect cromozomial, din pricina caruia corzile sale vocale sunt deformate. Ea sufera de asemenea de autism si are dificultati de invatare, releva „Daily Mail”.

De-a lungul timpului, parintii sai au facut mari eforturi pentru a gasi o cale de vindecare, insa totul a fost in zadar. Situatia s-a schimbat dramatic in ziua in care au dus-o pe Rose la o ferma. „Am mers sa vedem vacile. Deodata, Rose s-a inviorat. Nu-mi venea sa cred ce aud. Nu pronunta cuvinte adevarate, insa era evident ca statea de vorba cu vaca”, isi aminteste mama ei, Esme Willcocks.

„Rose a gasit ceva care a facut-o sa stabileasca o legatura cu animalele. Noi nu reuseam sa o facem nici sa ne priveasca in ochi, nici sa mormaie si ea s-a apucat sa sporovaiasca in fata cailor si vacilor de parca ar fi fost amici de cand lumea”.

Sotii Willcocks sunt hotarati sa continue aceasta terapie cu animale. In lunile urmatoare, ei o vor duce pe Rose in Statele Unite, sa inoate alaturi de delfini la un centru specializat in ajutorarea copiilor autisti si cu probleme de comunicare. „Daca reusim sa o facem sa avanseze macar cu un pas, orice efort merita”, spune Esme Willcocks.

Niciun comentariu: