duminică, 27 februarie 2011

1 Martie-miting impotriva eutanasierii cainilor

Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA)

organizeaza

Marti, 1 martie, ora 13:00,
Bucuresti
Palatul Parlamentului, str. Izvor 2-4, la intrare Camera Deputatilor (in fata parcului Izvor)


M I T I N G
Impotriva intentiei de a se adopta eutanasia, incarcerarea sau lasarea la latitudinea primariilor (varianta despre care s-a discutat ieri) optiunea pentru metoda de gestionare a cainilor comunitari.

Nemaivorbind de eutanasie, cunoastem cu totii ce inseamna lagarele primariilor dar mai ales ce insemna sa lasi la alegerea primariilor decizia de viata sau moarte a cainilor. Daca pentru deputati, “spalandu-se pe maini”, este cea mai confortabila decizie, multi primari (mai ales cei ce au facut presiuni imense asupra deputatilor PDL) asteapta “legea eutanasiei” sau legea “fac ce vreau”. Chiar daca exista si primari ce realizeaza beneficitatea sterilizarii si pe care o aplica vor trece ulterior la ucidere din cauza abandonului masiv al altor caini din celelalte localitati care le vor umple strazile.
Eutanasia, incarcerarea sau legea “optionala” vor avea acelasi impact: sute de mii de caini omorati si alte sute de mii de caini in strada, continuu, la nesfarsit.
Marti se planifica a fi VOTULComisiei de administratie publica asupra PL 912 - prin care se decide daca viitorul animalelor va fi altfel decat trecutul.
SUSTINEM STERILZAREA & RETURNAREA
ca unica si dovedita solutie pentru rezolvarea situatiei cainilor comunitari

Va asteptam cu pancarde, afise, banere …..

M I T I N G
alte orase


Iasi - FLASHMOB in Piata Unirii, Marti, 1 martie, ora 13:00,

Timisoara - FLASHMOB in Piata Unirii, Marti, 1 martie, ora 13:00,

Cluj - FLASHMOB in Piata Matias Corvin, Marti, 1 martie, ora 13:00,

Bacau - MITING in fata Casei de Cultura, Marti, 1 martie, ora 14:00,


Cei care nu puteti organiza in orasul dvs dar doriti sa participati va asteptam la Bucuresti.

SA ARATAM MARTI CATI LUPTAM CU ADEVARAT PENTRU ANIMALE!
SA ARATAM CAT SUNTEM DE MULTI!

joi, 10 februarie 2011

Scrisoare de la Bill Dyer

C O M U N I C A T D E P R E S A



----------------------------------------------------------------



FEDERATIA NATIONALA PENTRU PROTECTIA ANIMALELOR

(FNPA)





Va supun atentiei scrisoarea trimisa de catre Bill Dyer, director in cadrul organizatiei internationale “IN DEFENSE OF ANIMALS”, California ( una dintre cele mai mari organizatii din lume, fondata in ur ma cu 28 ani) catre:



Dul Radu Roatis, presedinte ANSVSA,

Dul Constantin Traian Igas – ministru Ministerul Administratiei si Internelor

Dul Sorin Oprescu – primar general Bucuresti

Dna Sulfina Barbu – presedinte Comisia pentru administratie publica din cadrul Cam erei Deputatilor

Dna Daciana Sarbu – europarlamentar

Dul Vadim Tudor – europarlamentar



Atasat este textul scrisorii in engleza, precum ne-a fost transmis prin email, iar mai jos traducerea:


------------------------



Sunt Director regional la “In Defense of Animals”, organizatie internationala de protectie a animalelor dedicata stoparii cruzimii fata de animale din intreaga lume, incluzand India, Coreea de Sud, Canada, Africa, Japonia, China si chiar Statele Unite ale Americii.


Pe adresa noastra s-au primit diferite informari, emailuri, mesaje Facebook, imagini video ce prezentau situatia animalelor din Romania . Acuzatiile de cruzimi fata de animale - in special caini - sunt ingrijoratoare. Am speranta ca aducand in atentia dvs. aceste acuzatii de atrocitati veti investiga si ind repta aceste acte si aduceti onoare Romaniei stopand pentru totdeauna imaginea cutremuratoare ce exista in prezent prin tratamentul inuman al animalelor in tara dvs.

Daca acest obiectiv va fi atins, organizatia “In Defense of Animals” va promova acest fapt in intreaga lume.


Inteleg ca Conventia Europeana pentru bunastarea animalelor interzice eutanasia animalelor sanatoase. In ciuda acestui fapt, ni s-a reportat ca in cca 90% din orasele Romaniei se continua capturarea, otravirea, maltratarea, impuscarea ilegala a mii de caini. Unul dintre rapoarte mentioneaza ca exista cazuri in care cainii sunt udati si fortati apoi sa se deplaseze pe fire electrice in scopul uciderii. Ada posturile de caini sunt numite lagare de exterminare in care cainii nu au apa, hrana, unde cainii adulti infometati devoreaza puii. De asemenea suntem informati ca cele mai multe adaposturi nu beneficiaza de niciun fel de asistenta veterinara.

Regret natura grafica a acestor expuneri; imaginile video ale acestor abuzuri sunt zguduitoare (Nota: scrisoarea a fost insotita de materiale foto/video)



Am fost de asemenea informati ca politia, judecatorii, procurorii, primarii mint populatia cu privire la conditiile de adapostire si tratamentul oribil aplicat animalelor. In pofida unei legislatii umane aceasta este doar pe hartie fara a se aplica. Va atasez un raport “Situatia animalelor din Romania ” care detaliaza cel mai bine problemele din cadrul acestui subiect.


Va sugerez sa organizati o intalnire cu un membru al societatii civile pentru a dezbate asupra acestui subiect vital.

Speram ca va veni ziua in care toate aceste terifiante acuzatii vor fi de domeniul trecutului iar Romania va deveni un exemplu bun. Il citam aici pe Dr. Albert Schweitzer: “Pana cand cercul compasiunii nu se va extinde la toate fiintele, omul nu-si va gasi vreodata pacea”

……………………….


Cu multa consideratie,



Carmen Arsene

Vicepresedinte